datum: 12. junij 2018 avtor: Andreja Šalamun

Zbirajo prijave na natečaj 'ClimaHost'

Do 31. avgusta 2018 se lahko gostinci in ponudniki nočitvenih storitev prijavijo na natečaj 'ClimaHost', ki poteka v celotnem alpskem prostoru. Komisija bo izbrala in nagradila izstopajoče ukrepe na področju varstva podnebja in učinkovite rabe energije v hotelirstvu in gostinstvu.

Vnesi prispevek

V uredništvu Energija doma smo prepričani, da naši bralci in člani razpolagajo z obširnim znanjem in vedenjem o energetski učinkovitosti in obnovljivih virih energije. Vabimo vas, da delite svoje znanje, izkušnje in informacije z nami in pomagate tistim, ki iščejo prave informacije ali pa le zanimive članke. Vpišite svoje vsebine in soustvarjajte energijsko odgovorno skupnost!
vnesi prispevek

Iščejo inovativne projekte in pobude za varstvo podnebja v obratih z gostinsko in nočitveno dejavnostjo v alpskem prostoru, 'ClimaHost' pa bo glas o uspešnih projektih razširil tudi onstran alpske regije.

Prijavijo se lahko vsi ponudniki gostinskih in nočitvenih storitev, ki delujejo v alpskem prostoru, in sicer od gorskih koč in penzionov, restavracij in gostišč, pa vse do hotelov s petimi zvezdicami. Edini pogoj je, da veliko pozornosti posvečajo varstvu podnebja in energetski učinkovitosti.

Prijavitelji lahko izpostavijo inovativne ideje, ki so jih v svojem obratu že izpeljali in z njihovimi učinki prepričajo mednarodno žirijo.

V vsaki kategoriji (ena je gostinstvo, druga je prenočišča) bodo po trije najboljši poleg priznanj prejeli tudi profesionalno narejen video, ki ga bodo lahko uporabljali v marketinške namene in v katerem bo predstavljen obrat in njegovi ukrepi za varstvo podnebja.

Poleg najboljših treh bodo na spletni strani in družbenih omrežjih predstavili tudi vse izstopajoče projekte in njihove koncepte za varovanje podnebja.

Nagrade bodo podelili v sklopu XV. Alpske konference, ki bo potekala aprila 2019 v Innsbrucku.

Več informacij (v angleškem jeziku) tukaj.