datum: 13. april 2018 avtor: Energetika.NET

Na tehnološkem sejmu TechExpo Celje tudi o energetiki

Od 18. do 20. aprila 2018 bo na celjskem sejmišču potekal mednarodni tehnološki sejem TechExpo Celje, na katerem se bo predstavilo skoraj 500 blagovnih znamk. Pod vodstvom Energetike.NET bomo na brezplačnem forumu s strokovnjaki govorili tudi o trenutno eni najbolj vročih energetskih tem – o regulativnih spremembah za vzpostavitev nove vloge na trgu 'aktivni odjemalec'.

Vnesi prispevek

V uredništvu Energija doma smo prepričani, da naši bralci in člani razpolagajo z obširnim znanjem in vedenjem o energetski učinkovitosti in obnovljivih virih energije. Vabimo vas, da delite svoje znanje, izkušnje in informacije z nami in pomagate tistim, ki iščejo prave informacije ali pa le zanimive članke. Vpišite svoje vsebine in soustvarjajte energijsko odgovorno skupnost!
vnesi prispevek

mladi naslovnaZanimalo nas bo, kaj prinaša posvetovalni dokument, ki ga je jeseni objavila Agencija za energijo, kako bo vloga aktivnega odjemalca vključevala možnost sodelovanja v vseh oblikah vrednotenja fleksibilnosti, kdaj bodo regulativne spremembe tudi uradno implementirane ter kdaj bodo dejansko zaživele.

Odgovore na ta in mnoga druga vprašanja bomo s strokovnjaki iz različnih področij iskali ob kavi in rogljičkih na brezplačnem En.brunchu na TechExpu, in sicer v četrtek, 19. aprila 2018, med 10.30 in 12.00. Ker je število mest omejeno, so prijave obvezne, sprejemamo pa jih na #EM#757367676a6c6566486c646e7e6a6b7b797a733d7a7062#EM#.

Ohranili poznane in dodali nove vsebine


V Celjskem sejmu so se odločili, da bodo sledili zahtevam četrte industrijske revolucije, ki že temeljito spreminja naš način življenja, dela in medsebojnega razumevanja. Zato postavljajo nove temelje tehnološkemu sejmu TechExpo Celje, ki bo pokrival dolgoletna vsebinska področja energetike ter industrijskega vzdrževanja in čiščenja, dodana pa so mu še nova tehnološka področja avtomatizacije, mehatronike in industrijske elektronike ter lesnoobdelovalnih strojev, orodij in repromateriala ter gozdne tehnologije.

Kot pojasnjujejo v Celjskem sejmu, je področje energetike vsebinsko namenjeno inštalaterjem strojnih instalacij, projektantom in elektro distributerjem, vodje vzdrževanja in vodje investicij v podjetjih, vzdrževalci strojev in naprav pa bodo lahko preverili novosti na programu industrijskega vzdrževanja in čiščenja. Dodajajo, da je učinkovito vzdrževanje cilj vsakega podjetja, na sejmu pa bo posebna pozornost namenjena vzdrževanju, ki ga narekujejo panoge v energetiki, elektroniki in lesnoobdelovalni industriji.

Organizatorji obljubljajo številne kakovostne in napredne rešitve, tudi na področju prezračevanja in čiščenja zraka, predstavile pa se bodo tudi izobraževalne ustanove. Poudarjajo, da bo pomemben del sejemskega dogajanja tudi strokovni program, kjer se bodo domači in tuji strokovnjaki dotaknili aktualnih vprašanj. V strokovnem programu bodo obravnavane teme s področja energetike, industrijskega vzdrževanja, lesne industrije in avtomatizacije. Zgodila se bosta že tradicionalna Dan vzdrževanja in Dan slovenskih instalaterjev-energetikov ter tekmovanje dijakov srednjih poklicnih šol Slovenije, ki se izobražujejo za poklic inštalater strojnih instalacij.

Na sejmu bo mogoče pridobiti tudi brezplačne nasvete neodvisnih energetskih svetovalcev v okviru mreže ENSVET.

Podrobnejše informacije najdete TUKAJ.