datum: 10. avgust 2017 avtor: Tanja Srnovršnik Volarič

EU ne načrtuje kvot za električna vozila

Evropska komisija ne namerava predpisovati kvot za električna vozila, so iz institucije sporočili v ponedeljek. V nemškem časniku Handelsblatt so namreč po poročanju EUobserverja zapisali, da naj bi Unija hotela pospešiti uvajanje vozil z majhnimi izpusti s kvoto, ki bi veljala od leta 2025 dalje.

Vnesi prispevek

V uredništvu Energija doma smo prepričani, da naši bralci in člani razpolagajo z obširnim znanjem in vedenjem o energetski učinkovitosti in obnovljivih virih energije. Vabimo vas, da delite svoje znanje, izkušnje in informacije z nami in pomagate tistim, ki iščejo prave informacije ali pa le zanimive članke. Vpišite svoje vsebine in soustvarjajte energijsko odgovorno skupnost!
vnesi prispevek

Tiskovna predstavnica Evropske komisije je v ponedeljek povedala, da Komisija preučuje možnosti spodbujanja rabe nizkoogljičnih energije in prevoznih sredstev, vendar nobena od teh možnosti ne vključuje kvot za električna vozila.

»Med tehnologijami ne delamo razlik,« je po poročanju Reutersa dejala predstavnica Komisije.

Namestnik nemškega gospodarskega ministra Matthias Machnig je medtem v ponedeljek izrazil prepričanje, da bi morala o uvedbi zavezujočih kvot za električne avtomobile razmisliti Nemčija ter s tem pomagati avtomobilskemu sektorju, da se po škandalu z izpusti dizelskih vozil pobere in obdrži mesto vodilne industrije, so zapisali pri Reutersu.

Iz nemškega prometnega ministrstva pa so sporočili, da niso seznanjeni z nikakršnimi srednjeročnimi namerami po uvedbi kvote za električne avtomobile ali druge avtomobile z majhnimi izpusti.

V Veliki Britaniji so prejšnji mesec odločili, da v skladu s prizadevanji za zmanjšanje onesnaženja zraka prepovejo prodajo novih bencinskih in dizelskih avtomobilov po letu 2040.

Preberite tudi: