datum: 23. november 2017 avtor: Andreja Šalamun

V Tržiču postavili prvo polnilnico za električna vozila

Občina Tržič spodbuja trajnostno mobilnost in optimizacijo motornega prometa, zato je na javnem razpisu Eko sklada pridobila sredstva za postavitev prve polnilnice za električna vozila. Polnilnico sta občina in Elektro Gorenjska namenu predali v petek, 17. novembra, z brezplačnim polnjenjem pa želijo občane in druge potencialne uporabnike spodbujati k večji uporabi električnih vozil, pravijo v Elektro Gorenjska.

Vnesi prispevek

V uredništvu Energija doma smo prepričani, da naši bralci in člani razpolagajo z obširnim znanjem in vedenjem o energetski učinkovitosti in obnovljivih virih energije. Vabimo vas, da delite svoje znanje, izkušnje in informacije z nami in pomagate tistim, ki iščejo prave informacije ali pa le zanimive članke. Vpišite svoje vsebine in soustvarjajte energijsko odgovorno skupnost!
vnesi prispevek

Električna polnilnica Elektro GorenjskaV družbi dodajajo, da prav z izgradnjo, uporabo in promocijo električne energije v prometu v lokalnih skupnostih uresničujejo svoje razvojne cilje na področju e-mobilnosti.

Polnilna postaja, ki stoji na Trgu svobode, omogoča polnjenje dveh vozil hkrati, je opremljena z dvema standardnima vtičnicama, na katerih je možno trifazno polnjenje do 22 kW, in je plod slovenskega proizvajalca Etrel.

Kot je na odprtju dejal direktor družbe Gorenjske elektrarne Aleš Ažman, v eni uri polnjenja avto prejme 22 kW električne energije, kar zadostuje za 150 do 200 kilometrov, prednosti električnega polnjenja pa vidi v tem, da je energija proizvedena lokalno.

»Električni avto je ogljično nevtralen, ne povzroča emisij in hrupa in je idealen sploh za mestna jedra. Lastniki vozil na električni pogon imajo zelo pozitivne izkušnje, prav tako imamo v svojem voznem parku že dve električni vozili,« so poudarili v Gorenjskih elektrarnah.