datum: 23. januar 2018 avtor: Andreja Šalamun

Zaradi projekta 'Premakni porabo' prihranili skoraj 2.000 evrov

Decembra lani je je 830 uporabnikov doseglo skupen prihranek v višini 1.859 evrov, kar v povprečju pomeni 2,24 evra na odjemalca na mesec, pravijo v Elektro Maribor. Skupna poraba gospodinjskih odjemalcev, ki so vključeni v omenjeni projekt, je v decembru znašala 368.764 kWh, od tega 57 % v času manjše tarife (MT), medtem ko je skupna poraba malih poslovnih odjemalcev, vključenih v projekt, znašala 147.370 kWh, od tega 56 % v času MT.

Vnesi prispevek

V uredništvu Energija doma smo prepričani, da naši bralci in člani razpolagajo z obširnim znanjem in vedenjem o energetski učinkovitosti in obnovljivih virih energije. Vabimo vas, da delite svoje znanje, izkušnje in informacije z nami in pomagate tistim, ki iščejo prave informacije ali pa le zanimive članke. Vpišite svoje vsebine in soustvarjajte energijsko odgovorno skupnost!
vnesi prispevek

Z januarjem so v Elektro Maribor aktivirali kritične konične tarife (KKT) in izravnave sistema, o katerih bodo uporabnike obvestili s pomočjo SMS sporočil. Za svoje uporabnike so prenovili tudi spletno ter pripravili novo mobilno aplikacijo, ki omogoča vpogled v splošne in tehnične podatke merilnega mesta, števčnih stanj in porabe električne energije na merilnem mestu, oddajo števčnega stanja za merilna mesta na letnem obračunu, prijavo na prejemanje obvestil o načrtovanih in nenačrtovanih prekinitvah distribucije električne energije po e-pošti in/ali SMS, pregled izstavljenih računov in plačil ter vpogled v arhiv bremenitev in plačil, v primeru, da prejemate ločen račun za omrežnino in prispevke ter pošiljanje sporočila o okvari na omrežju.

Več o aplikaciji in o projektu 'Premakni porabo' najdete TUKAJ.