datum: 10. oktober 2018 avtor: Ana Vučina Vršnak

Tovornjak za pametna mesta obiskal tudi Ljubljano

V okviru evropske turneje SAP Intelligent Enterprise Tour se je mobilni laboratorij z interaktivnimi simulacijami procesov inteligentnih podjetij, pametnih mest in futurističnih uporabniških izkušenj v ponedeljek za en dan ustavil v Ljubljani.

Vnesi prispevek

V uredništvu Energija doma smo prepričani, da naši bralci in člani razpolagajo z obširnim znanjem in vedenjem o energetski učinkovitosti in obnovljivih virih energije. Vabimo vas, da delite svoje znanje, izkušnje in informacije z nami in pomagate tistim, ki iščejo prave informacije ali pa le zanimive članke. Vpišite svoje vsebine in soustvarjajte energijsko odgovorno skupnost!
vnesi prispevek

SAP Innovation on the Move oct 2018   Photo Ziga IMobilni laboratorij ponuja 360-stopenjsko izkušnjo z zaslonom na dotik, glasovno kontrolo in dinamičnimi prikazi rabe sodobnih tehnologij, ki lahko izboljšajo vsakdan milijonom ljudem. 

»V digitalni dobi organizacije tekmujejo predvsem z naprednimi tehnologijami. Umetna inteligenca, strojno učenje in integracija tehnologij veriženja blokov (blockchain) predstavljajo priložnost za velik tehnološki preskok. Prav prikaz možnih scenarijev nadaljnjega razvoja podjetij in mest je bil povod za nastanek mobilnega laboratorija, ki sedaj kroži po Evropi in navdušuje z možnostmi, ki so se še do nedavnega zdele znanstvena fantastika,« je razloge za evropsko turnejo strnil Rok Magister, direktor tehnologij v SAP CEE.

Gregor Potočar, direktor SAP SEE, pa je kot enega izmed primerov pilotnih projektov, v katerem sodelujejo s svojo informacijsko-tehnološko platformo, izpostavil sistem pametnega mesta, ki so ga v sodelovanju s Telekomom Slovenije zasnovali za novomeško občino (VEČ).