datum: 20. december 2017 avtor: Peter Palčec

Svetovna banka ne bo več financirala raziskovanja in izkoriščanja nafte in plina

Skupina Svetovne banke (WBG) bo, da bi dosegli cilje pariškega sporazuma, po letu 2019 nehala financirati raziskovanje in izkoriščanje nafte in plina, je skupina naznanila na podnebnem vrhu 'En planet' (One Planet).

Vnesi prispevek

V uredništvu Energija doma smo prepričani, da naši bralci in člani razpolagajo z obširnim znanjem in vedenjem o energetski učinkovitosti in obnovljivih virih energije. Vabimo vas, da delite svoje znanje, izkušnje in informacije z nami in pomagate tistim, ki iščejo prave informacije ali pa le zanimive članke. Vpišite svoje vsebine in soustvarjajte energijsko odgovorno skupnost!
vnesi prispevek

V sporočilu za javnost, ki so ga objavili na svoji spletni strani, so zapisali, da namerava WBG v luči hitro spreminjajočega se sveta preoblikovati tudi lastne posle. Izjeme bodo možne le v primerih financiranja projektov raziskovanja in izkoriščanja plina v revnejših državah, vendar bodo morali investitorji dokazati jasne koristi za dostop do energije za revne, projekti pa se bodo morali skladati z zavezami teh držav v okviru pariškega sporazuma.

Za cilj si je skupina zadala, da bo do leta 2020 28 odstotkov njenih posojil namenjenih podnebnemu ukrepanju, uresničuje pa tudi cilje, zastavljene v akcijskem načrtu o podnebnih spremembah.

Celoten članek si preberite na našem poslovnem portalu Energetika.NET.