datum: 10. julij 2017 avtor: Andreja Šalamun

Polnilnice Elektra Ljubljana bodo upravljali z Etrelovim sistemom

Še ta mesec naj bi na polnilnicah za električna vozila družbe Elektro Ljubljana začel delovati sistem Etrel Ocean. Omenjen sistem je namenjen upravljanju polnilnic za električna vozila in nudenju celovite storitve končnim uporabnikom, družba Elektro Ljubljana pa ga je izbrala na podlagi povpraševanja na trgu, so povedali v omenjeni elektrodistribuciji.

Vnesi prispevek

V uredništvu Energija doma smo prepričani, da naši bralci in člani razpolagajo z obširnim znanjem in vedenjem o energetski učinkovitosti in obnovljivih virih energije. Vabimo vas, da delite svoje znanje, izkušnje in informacije z nami in pomagate tistim, ki iščejo prave informacije ali pa le zanimive članke. Vpišite svoje vsebine in soustvarjajte energijsko odgovorno skupnost!
vnesi prispevek

kokos v elektromobilu»Družba Elektro Ljubljana je namreč na podlagi povpraševanja na trgu, kot skrben gospodar, ter na podlagi dodatnih pogajanj izbrala omenjenega ponudnika. Nakup produkta je namenjen za tržno dejavnost in tako ni bil podvržen postopku javnega naročanja,« so pojasnili v Elektro Ljubljana, podrobnejših informacij pa nam niso mogli posredovati, saj da so »v procesu implementacije sistema«.

So pa v družbi Etrel povedali, da je njihov sistem, ki bo skrbel za upravljanje polnilnic družbe Elektro Ljubljana, »odprte narave, da omogoča povezljivost na vseh ravneh in zagotavlja optimiranje stroškov pri izvajanju vseh poslovnih procesov naročnika, ki se tičejo polnilne infrastrukture za elektromobilnost«. Delovati naj bi začel še v tem mesecu.

Družba Etrel je, kot je povedal Rok Kralj iz omenjenega podjetja, ena od redkih ponudnikov v Evropi, ki sami razvijajo in nudijo tovrstne programske rešitve. Dodal je, da takšne rešitve ponujajo od leta 2010 in da tesno sledijo »razvoju trga ter vse bolj zahtevnim potrebam ponudnikov storitev polnjenja električnih vozil«.