EKO OBZORJA

datum: 11. oktober 2017 avtor: Jasna Kofol
ABCAcceleratorDeepTechOpening 02 V ABC pospeševalniku zagnali šesti program za pospeševanje startup podjetij
Ljubljanski podjetniški ABC pospeševalnik je začel uriti že šesto generacijo startupov. V pospeševalni program je bilo sprejetih pet od 800 prijavljenih, in sicer hrvaški, poljski in trije slovenski startupi. Inovativna mlada podjetja se bodo tri mesece urila na poslovnem področju in širila na nove trge, en mesec pa preživela celo v Silicijevi dolini.
datum: 3. oktober 2017 avtor: Andreja Šalamun
denar, energija pixabay Eko sklad vabi na teden brezplačnega energetskega svetovanja v trgovskih centrih
Eko sklad in mreža energetskih svetovalcev ENSVET, vas vabita na Teden brezplačnega energetskega svetovanja, ki bo potekal v nekaterih specializiranih trgovskih centrih Merkur, Obi, Megadom in EVJ Elektroprom po vsej Sloveniji od sobote, 14. 10., do nedelje, 22. 10. 2017.
datum: 29. september 2017 avtor: Peter Palčec, Andreja Šalamun
prenova, energetska sanacija, izolacija Izvajalci energetskih prenov bi morali osvežiti znanje
»Znanje, ki ga v Sloveniji uporabljamo pri energetski prenovi objektov, je že zastarelo,« je na nedavnem dogodku Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG) – srečanju delovne skupine BUILD2LC – v Ljubljani poudaril Andraž Rakušček iz Gradbenega inštituta ZRMK in opozoril na pomen nenehnega izobraževanja projektantov in izvajalcev.
datum: 25. september 2017 avtor: Andreja Šalamun
podjetnik, ideja, mladi pixabay com ZEG nezadovoljen z energetskim konceptom
V predlogu Energetskega koncepta Slovenije (EKS) bi bilo treba dati več poudarka alternativnim virom energije, predvsem plinu, je na včerajšnji novinarski konferenci poudaril predsednik Zveze ekoloških gibanj (ZEG) Karel Lipič. Prepričan je, da je Energetski koncept kamuflaža za drugi blok jedrske elektrarne.
datum: 22. september 2017 avtor: Jasna Kofol
kolesarjenje pexels S čim greš pa ti danes na pot?
Kdaj je bolj primeren čas, da se v službo, šolo, trgovino ali kam drugam odpravimo brez avta, če ne na svetovni dan brez avtomobila? Še zlasti, če je končen cilj relativno blizu. Alternative poznamo, a včasih potrebujemo malo spodbude. V mestih, ki se pridružujejo letošnjemu Evropskemu tednu mobilnosti, bodo danes zaprti posamezni odseki cest in ulic, kar pa ne bo težava za kolesarje, pešce in vse, ki greste na pot z javnim prevozom.
datum: 20. september 2017 avtor: Andreja Šalamun
Sweet dreams Povšter Vzglavnik s polnilom iz lesa navdušil obiskovalce MOS-a
Vzglavnik s polnilom iz lesa, ki sta ga oblikovala MOS-ova podjetna talenta Simon in Anja Štampar iz podjetja Varius design, je navdušil obiskovalce letošnjega sejma MOS, mestna občina Celje pa je izdelku podelila priznanje za izvirnost.
datum: 14. september 2017 avtor: Andreja Šalamun
dizel, avto, prepoved, znak pixabay (2) Kitajska razmišlja o prepovedi bencinskih in dizelskih avtomobilov
Kitajska načrtuje prepoved proizvodnje in prodaje avtomobilov in kombijev na dizelski in bencinski pogon, je po poročanju tujih medijev konec minulega tedna dejal namestnik kitajskega ministra za industrijo in informacijsko tehnologijo Xin Guobin. Dejal je, da je država začela z »resno raziskavo«, a da še ni odločeno, kdaj naj bi prepoved začela veljati.

Eko obzorja

To je spremni tekst za eko obzorja.
vnesi prispevek

prejšnja       1   |    2   |    3   |          naslednja >>   |   Zadnja