EKO OBZORJA

datum: 17. julij 2018 avtor: Alenka Žumbar Klopčič
Rok Colaric predstavlja izdelek medijskim predstav Slovenski Sleepy Bottle v Londonu v družbi svetovno znanih blagovnih znamk
Slovenski start-up Sleepy Bottle - eden od start-upov ABC pospeševalnika -, ki svojo globalno zgodbo ustvarja tudi v sodelovanju z Exertisom, vodilnim britanskim distributerjem tehnoloških naprav, in investitorjem Andyjem Baynesom, nekdanji vodilnim pri podjetjih Apple, Nest in Google, je svoj produkt nedavno lansiral na globalni trg in se predstavil v družbi svetovno znanih blagovnih znamk, kot so Smeg, Bang & Olufsen, Fender in drugih. Z edinstvenim produktom za mlade starše se je doma predstavil že lani, na nedavnem dogodku PR agencije Little Red Rooster v Londonu pa je pritegnil še pozornost več kot dvesto novinarjev in dopisnikov z Otoka.
datum: 15. julij 2018 avtor: Andreja Šalamun
dogovor, roke, rokovanje pixabay Evropa z 12 milijoni evrov podprla inovacije MSP-jev
»Evropska unija bo 242 malim in srednje velikim podjetij (MSP) iz 30 držav namenila 12 milijonov evrov podpore, da bodo svoje inovacije lažje uveljavila na trgu,« so nedavno sporočili iz slovenskega predstavništva Evropske komisije. Med prejemniki sta tudi slovenski družbi Comcom in Cosylab.
datum: 13. julij 2018 avtor: Andreja Šalamun
Energetska prenova AŠ Za Dominum tretje mesto na evropskem tekmovanju primerov dobrih praks
Slovenski projekt System Dominum, ki ga je kot primer dobre prakse v mednarodnem projektu BUILD2LC predlagala Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG), je na tekmovanju primerov dobrih praks projektov Interreg Europe osvojil tretje mesto. Projekt ima velik potencial tudi zunaj Slovenije, saj so na primer zanj že pokazali zanimanje Španci, pravijo v LEAG. Do uresničitve ideje naj bi v Sloveniji prišlo približno v dveh letih, po najbolj optimističnem scenariju pa naj bi prve projekte začeli izvajati že prihodnje leto.
datum: 6. julij 2018 avtor: ABC Accelerator
Inno 1 kvadrat InnoEnergy pripravlja vodilni svetovni dogodek za trajnostne energetske inovacije
'Pitching' seje več kot 150 startupov, vodilni strokovnjaki s področja energetike, predstavitve proizvodov in še veliko več.
datum: 4. julij 2018 avtor: Tanja Srnovršnik Volarič
Obnovljivi biomasa_arhiv Energetike.NET Začasni dogovor glede 32-odstotnega ciljnega deleža OVE do leta 2030 potrdil tudi Svet EU
Evropski svet je v sredo potrdil začasni dogovor, ki ga je o reviziji direktive o obnovljivi energiji doseglo bolgarsko predsedstvo in ki določa, da bo ciljni delež obnovljivih virov energije (OVE) v proizvodnji energije v EU do leta 2030 znašal 32 odstotkov.
datum: 3. julij 2018 avtor: Andreja Šalamun
električna energija Energetska podjetja premalo upoštevajo potrebe uporabnikov
V energetiki obstaja ogromno področij, ki jim bo v prihodnje treba posvetiti več pozornosti in razvoja usmerjenega v zahteve uporabnikov, v včeraj objavljeni raziskavi ugotavlja družba E-laborat. Ta med drugim ugotavlja, da panoga slabo izrablja družbena omrežja, da so spletna mesta energetskih podjetij slabo prilagojena mobilnim napravam ter da so podjetja še vedno premalo usmerjena k potrebam uporabnikov.
datum: 30. junij 2018 avtor: Andreja Šalamun
Fotovoltaika Naslovna električna energija Bisol razmišlja o centru za recikliranje delov sončnih elektrarn
Mestni svet občine Murska Sobota je pred nekaj dnevi na seji zavrnil predlog Skupine Bisol, da bi občina dopolnila Odlok o sprejetju zazidalnega načrta. Ta bi Bisolu omogočil, da na lastnem zemljišču v Severni obrtno industrijski coni postavi sončno elektrarno. Bisol zdaj razmišlja, da bi na omenjenem zemljišču postavil zbirno reciklažni center za odslužene fotonapetostne module in druge dele sončnih elektrarn.

Eko obzorja

To je spremni tekst za eko obzorja.
vnesi prispevek

prejšnja       1   |    2   |    3   |          naslednja >>   |   Zadnja