EKO JUNAKI

datum: 29. marec 2018 avtor: Jasna Kofol
Flexkeeping team 7 3 2018 Luka Berger, Flexkeeping: preveč energije se porablja po nepotrebnem
Luka Berger je idejni oče aplikacije Flexkeeping, s katero lahko mali in veliki hoteli svoj čas, energijo in denar vlagajo v tista področja dela, ki so za zadovoljstvo hotelskih gostov najpomembnejša. Z učinkovitejšo komunikacijo in povezanostjo med hotelskimi oddelki uspejo tudi zmanjšati porabo papirja in drugih materialov ter optimizirati vzdrževanje hotelskih sob in inventarja. Idejo za aplikacijo je Luka dobil, ko se je kot sobar preživljal v enem od ameriških hotelov v nacionalnem parku Yellowstone in je želel tako sebi kot svojim sodelavcem preprosto olajšati vsakodnevne delovne naloge.
datum: 25. januar 2018 avtor: Andreja Šalamun
silvia1 1 (2) Silvia Hren Mandelc: Začnite z majhnimi koraki
Silvia Hren Mandelc je mlada mama treh otrok, velika ljubiteljica živali in ljudi, vzgojiteljica predšolskih otrok, svetovalka o eteričnih oljih, ustanoviteljica facebook skupine Tree of Life, promotorka in prodajalka pralnih higienskih vložkov, ki dela kot oblikovalka plesnih oblačil. Predvsem pa je mama, ki svoje otroke skozi življenje usmerja po čim bolj trajnostni poti in se trudi, da bi njena družina ustvarila čim manj odpadkov. Ni lahko, priznava, a z majhnimi koraki lahko prideš daleč.
datum: 21. september 2017 avtor: Andreja Šalamun
Bojca Januš Bojca Januš: Mnogi še vedno brez pomisleka uporabljajo strupe
»Na pridiganje se ljudje ne odzivajo. Tudi če prikimajo, bodo za plotovi svojih vrtov delali po svoje, zato je najboljši učitelj dober zgled,« meni Bojca Januš, zagovornica ekološkega načina življenja in homeopatije za rastline, predavateljica, raziskovalka ter avtorica knjige Permakulturni vrt in bloga Permakultura za telebane.
datum: 30. maj 2017 avtor: Andreja Šalamun
Dejan Savić osebni arhiv3 Dr. Dejan Savič, Greenpeace: Omejeni smo le z lastnimi ambicijami
»Danes je ločevanje odpadkov splošno sprejeto, vsi se zavedajo, da se podnebne spremembe že dogajajo in da vlade morajo ukrepati na tem področju, veliko več je želje po trajnostni potrošnji in tudi okolju prijazno prehranjevanje (veganstvo in vegetarijanstvo) se je precej razširilo. Morda se je nekoliko razširila zavest, da kopičenje materialnega bogastva ne bi smel biti glavni smisel našega delovanja,« na vprašanje, kako se je na področju trajnostnega delovanja Slovenija spremenila v zadnjih letih odgovarja dr. Dejan Savič, okoljski aktivist, zaposlen v organizaciji Greenpeace.
datum: 26. april 2017 avtor: Alenka Žumbar
IMG 7166 Katja Mihelčič: Odprimo se za čarovnijo življenja!
Kako nekdanja 'Foxica' in fotomodel deli energijo med ljudi in z njimi.
datum: 18. oktober 2016 avtor: Andreja Šalamun
Marinka Vovk Marinka Vovk: Z inovativnimi pristopi vrača ljudem dostojanstvo in odpadke spreminja v vire
»V življenju mi je pomembno, da najdem rešitve za probleme, kjer jih drugi ne vidijo, in ob tem pripomorem k vrnitvi dostojanstva ljudem, ki so več let živeli na robu in bili odvisni od pomoči drugih,« pravi Marinka Vovk, okoljska menedžerka, doktorica znanosti, raziskovalka, inovatorka, podjetnica, žena in mama ter pionirka na področju uvajanja centrov vnovične uporabe odpadkov v Sloveniji.
datum: 21. september 2016 avtor: Andreja Šalamun
VladoVucic Vlado Vučić, WU-LE: Zvezan z naravo
Vlado Vučić, avtor ideje o leseni kravati, ki je konec lanskega leta na portalu za množično sofinanciranje kickstarter požela velik uspeh, rad združuje umetnost in uporabnost, največkrat skozi prizmo lastne ideje in vizije. Tako v domači mizarski delavnici nastajajo leseni modni dodatki – kravate, zapestnice, verižice, prstani in manšetni gumbi –, ki zaradi svoje edinstvenosti pa tudi uporabnosti navdušujejo vse več ljudi.

Vnesi prispevek

V uredništvu Energija doma smo prepričani, da naši bralci in člani razpolagajo z obširnim znanjem in vedenjem o energetski učinkovitosti in obnovljivih virih energije. Vabimo vas, da delite svoje znanje, izkušnje in informacije z nami in pomagate tistim, ki iščejo prave informacije ali pa le zanimive članke. Vpišite svoje vsebine in soustvarjajte energijsko odgovorno skupnost!
vnesi prispevek

prejšnja       1   |    2   |    3   |          naslednja >>   |   Zadnja