datum: 8. februar 2018 avtor: Andreja Šalamun

Borzen petim izobraževalnim projektom s področja URE in OVE razdelil slabih 9500 evrov

Na razpisu, ki ga je za izobraževalne projekte s področja učinkovite rabe (URE) in obnovljivih virov energije (OVE) v okviru blagovne znamke Trajnostna energija lani razpisal Borzen, slovenski operater trga z elektriko, je bilo uspešnih pet projektov, so sporočili iz omenjene družbe. V njih je sodelovalo več kot 800 otrok iz štirinajstih izobraževalnih ustanov, skupno pa je bilo za povračilo stroškov za njihovo izvedbo izplačanih skoraj 9500 evrov, so povedali v Borzenu. Nov podoben razpis bodo objavili že prihodnji mesec.

Vnesi prispevek

V uredništvu Energija doma smo prepričani, da naši bralci in člani razpolagajo z obširnim znanjem in vedenjem o energetski učinkovitosti in obnovljivih virih energije. Vabimo vas, da delite svoje znanje, izkušnje in informacije z nami in pomagate tistim, ki iščejo prave informacije ali pa le zanimive članke. Vpišite svoje vsebine in soustvarjajte energijsko odgovorno skupnost!
vnesi prispevek

Borzen nagrade dijakom www trajnostnaenergija siProjekti so se lani jeseni izvajali med srednješolci po Sloveniji, v njih pa so z različnimi tematikami in pristopi znotraj URE in OVE prenašali znanje na mlade. Podrobnejše opise projektov najdete TUKAJ.

Borzen je nagradil Lokalno energetsko agencijo Gorenjske (LEAG), in sicer za 'Izobraževalni projekt s področja OVE in URE za mlade 2017', Osnovno šolo Šturje Ajdovščina, in sicer za projekt 'Primerjava klasične sončne elektrarne s sončno elektrarno, ki sledi soncu', Šolski center Škofja Loka za projekt ' Obnova električnega skiroja in kolesa', Biotehniški center Naklo za projekt 'Model varčevanja z energijo' ter nevladno organizacijo Alpe Adria Green za projekt 'Od bencina k elektriki'.

»Vesel sem, da mladi s svojo energijo in zagnanostjo sodelujejo v projektih, kjer pridobivajo znanja in izkušnje s področja učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije. Verjamem, da bodo pridobljena znanja prenesli v prakso ter tako soustvarili našo skupno prihodnost,« je ob tem dejal dr. Karlo Peršolja, direktor Borzena.

Podoben razpis je družba Borzen razpisala tudi že v letu 2016, letošnji razpis pa naj bi objavila v marcu.