datum: 12. september 2017 avtor: Andreja Šalamun

Bencin in dizel sta se podražila

Opolnoči sta se podražili regulirani pogonski gorivi, torej dizelsko gorivo in neosvinčeni 95-oktanski bencin. Liter 95-oktanskega bencina bo stal 1,279 evra in bo dražji za 2,6 centa, liter dizelskega goriva pa bo stal 1,195 evra in bo dražji za 2,4 centa, so sporočili iz OMV Slovenija.

Vnesi prispevek

V uredništvu Energija doma smo prepričani, da naši bralci in člani razpolagajo z obširnim znanjem in vedenjem o energetski učinkovitosti in obnovljivih virih energije. Vabimo vas, da delite svoje znanje, izkušnje in informacije z nami in pomagate tistim, ki iščejo prave informacije ali pa le zanimive članke. Vpišite svoje vsebine in soustvarjajte energijsko odgovorno skupnost!
vnesi prispevek

kokosCene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo naftni trgovci sami, drugod po državi pa cene teh goriv ostajajo regulirane in se določajo v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni. Metodologija temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Od začetka julija se pri izračunu modelske cene upošteva tudi biokomponenta.