NOVICE

datum: 19. april 2018 avtor: Ana Vučina Vršnak
okolje, denar, davki, zeleno pixabay Za energetsko prenovo objektov v Kranju skoraj milijon evrov iz EU
Za projekt »Celovita energetska sanacija objektov na lokaciji Zlato polje v Kranju«, ki je vreden 3,1 milijona evrov, bo evropski kohezijski sklad prispeval dobrih 900.000 evrov, je v petek sporočila služba vlade za razvoj.
datum: 17. april 2018 avtor: Andreja Šalamun
energetska učinkovitost hiše Na področju energetske učinkovitosti še veliko neizkoriščenih potencialov
»Energetska učinkovitost se v zadnjih dvajsetih letih zelo uspešno razvija, ključno pri tem pa je znanje, povezovanje in sodelovanje,« je na nedavnih Dnevih energetikov 2018, ki jih organizira družba Časnik Finance, dejal programski vodja konference Stane Merše z Instituta Jožef Stefan (IJS). Merše je predstavil napredek na področju energetske učinkovitosti v zadnjih dvajsetih letih.
datum: 16. april 2018 avtor: Tanja Srnovršnik Volarič
Lenarčič Alpe Pipistrel položil temeljni kamen za tovarno na Kitajskem
Ajdovska družba Pipistrel je s postavitvijo temeljnega kamna 11. aprila 2018 začela graditi tovarno letal v kitajskem mestu Jurong, so sporočili iz Pipistrela.
datum: 13. april 2018 avtor: Viessman
654x359 srce Viessmann Podarimo popust, zagon toplotne črpalke in klimatsko napravo Viessmann
Pri podjetju Viessmann smo to pomlad pripravili enkratno akcijsko ponudbo, s katero boste znižali višino investicije v nov ogrevalni sistem.
datum: 13. april 2018 avtor: Energetika.NET
mladi Na tehnološkem sejmu TechExpo Celje tudi o energetiki
Od 18. do 20. aprila 2018 bo na celjskem sejmišču potekal mednarodni tehnološki sejem TechExpo Celje, na katerem se bo predstavilo skoraj 500 blagovnih znamk. Pod vodstvom Energetike.NET bomo na brezplačnem forumu s strokovnjaki govorili tudi o trenutno eni najbolj vročih energetskih tem – o regulativnih spremembah za vzpostavitev nove vloge na trgu 'aktivni odjemalec'.
datum: 11. april 2018 avtor: Energetika.NET
PowerUp2018 mala 30.000 evrov na največjem tekmovanju za start-upe s področja trajnostne energije!
Še do 19. aprila poteka zbiranje prijav za novo izdajo tekmovanja PowerUp!, ki je namenjeno start-upom iz 24 srednjeevropskih držav. Zaradi velikega zanimanja in povpraševanja je organizator tekmovanja, vodilni podjetniški pospeševalnik na področju čiste energije v Evropi InnoEnergy, vrednost glavne nagrade povečal z 20.000 evrov na 30.000 evrov. – V lanskem tekmovanju si je mesto v pospeševalniku Highway in investicijo v vrednosti 150.000 evrov s posebnim povabilom partnerja MOL Group prislužila tudi slovenska ekipa Mebius.
datum: 11. april 2018 avtor: Andreja Šalamun
business money pink coins Vse boljše poslovanje elektrodistribucijskih podjetij
»Distribucija električne energije predstavlja ključno infrastrukturo za izvedbo prehoda v nizkoogljično družbo, ki je v ospredju razvoja vseh sodobnih tehnologij,« je na četrti strateški konferenci elektrodistribucije 2018 z naslovom 'Elektrifikacija za leto 2050' minuli teden v Ljubljani poudarila mag. Nada Drobnič Popovič, članica uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH). Izpostavila je, da pet elektrodistribucijskih podjetij dosega zelo dobre rezultate.

Vnesi prispevek

V uredništvu Energija doma smo prepričani, da naši bralci in člani razpolagajo z obširnim znanjem in vedenjem o energetski učinkovitosti in obnovljivih virih energije. Vabimo vas, da delite svoje znanje, izkušnje in informacije z nami in pomagate tistim, ki iščejo prave informacije ali pa le zanimive članke. Vpišite svoje vsebine in soustvarjajte energijsko odgovorno skupnost!
vnesi prispevek

Prva   |   << prejšnja       1   |    2   |    3   |          naslednja >>   |   Zadnja