NOVICE

datum: 17. avgust 2017 avtor: Tanja Srnovršnik Volarič
električno kolo pixabay (2) Nepovratna sredstva Eko sklada bodo na voljo tudi za električna motorna kolesa
Eko sklad pripravlja novi javni poziv za električna vozila, ki bo vključeval tudi električna motorna kolesa, so za Energetiko.NET potrdili v Eko skladu.
datum: 17. avgust 2017 avtor: Tanja Srnovršnik Volarič
denar, energija pixabay Občanom na voljo še ugodnejši krediti Eko sklada za okoljske naložbe
Eko sklad bo v petek, 18. avgusta, objavil nov javni poziv, katerega predmet so ugodni krediti občanom za različne okoljske naložbe, ki jih bo po novem za določene ukrepe mogoče odplačati v daljšem času, to je do 20 let.
datum: 15. avgust 2017 avtor: Agencija POTI
Soncne elektrarne1 1 Učinkovitost in donosnost sončnih elektrarn
Cena električne energije v Sloveniji v zadnjih mesecih konstantno raste, pojavljajo pa se tudi pobude s strani distribucijskih podjetij, da bi bilo potrebno dvigniti ceno omrežnine, ki že sedaj ni zanemarljiva… To je zagotovo eden izmed razlogov za izgradnjo lastne elektrarne in občutno znižanje stroškov za električno energijo.
datum: 10. avgust 2017 avtor: Tanja Srnovršnik Volarič
green 299410 1280 Poraba biogoriv v EU leta 2016 rahlo narasla, obeti niso najboljši
V Evropski uniji je poraba biogoriv v prometu med letoma 2015 in 2016 narasla na približno 14,4 Mtoe, kar po stagnaciji med letoma 2014 in 2015 pomeni 1,3-odstotno povečanje. Do te rasti je v celoti prišlo na račun porabe biodizla (2,4-% povečanje na 11,6 Mtoe), saj je poraba bioetanola upadla (za 3,1 %, na 2,6 Mtoe), v barometru biogoriv za leto 2017 ugotavlja EurObserv'ER.
datum: 10. avgust 2017 avtor: Tanja Srnovršnik Volarič
Krško avto EU ne načrtuje kvot za električna vozila
Evropska komisija ne namerava predpisovati kvot za električna vozila, so iz institucije sporočili v ponedeljek. V nemškem časniku Handelsblatt so namreč po poročanju EUobserverja zapisali, da naj bi Unija hotela pospešiti uvajanje vozil z majhnimi izpusti s kvoto, ki bi veljala od leta 2025 dalje.
datum: 10. avgust 2017 avtor: Tanja Srnovršnik Volarič
obnovljivi viri energije Kljub manjši proizvodnji v prvi polovici 2017 izplačane podpore OVE zrasle
Borzenov center za podpore je v prvih šestih mesecih leta 2017 izplačal za 77,4 milijona evrov podpor, kar je 0,8 % več kot v istem obdobju lani, ob tem pa je bilo proizvedene za 5 % manj električne energije, je Borzen zapisal na svoji spletni strani.
datum: 10. avgust 2017 avtor: Alenka Žumbar
toplotna crpalka električna energija Trg toplotnih črpalk v porastu
Trg toplotnih črpalk je že nekaj let zaporedoma v porastu, in to tako v Sloveniji kot v Evropi. Po podatkih Evropskega združenja proizvajalcev toplotnih črpalk, je bilo leta 2014 v Evropi prodanih 796.746 enot toplotnih črpalk, samo leto kasneje pa se je prodaja povečala za dodatnih 10 odstotkov. – V Sloveniji z nepovratnimi finančnimi sredstvi financiranih približno 3.000 ogrevalnih toplotnih črpalk letno.

Vnesi prispevek

V uredništvu Energija doma smo prepričani, da naši bralci in člani razpolagajo z obširnim znanjem in vedenjem o energetski učinkovitosti in obnovljivih virih energije. Vabimo vas, da delite svoje znanje, izkušnje in informacije z nami in pomagate tistim, ki iščejo prave informacije ali pa le zanimive članke. Vpišite svoje vsebine in soustvarjajte energijsko odgovorno skupnost!
vnesi prispevek

Prva   |   << prejšnja       1   |    2   |    3   |          naslednja >>   |   Zadnja