NOVICE

datum: 19. junij 2018 avtor: Andreja Šalamun
fotoaparat pixabay Nagradili mlade fotografe natečaja Podnebna pot
Od 117 fotografij, kolikor jih je prispelo na natečaj Podnebna pot 2050, ki je potekal v okviru projekta LIFE, so pred nekaj dnevi tri nagradili in jih skupaj še s šestimi izbranimi ponudili na ogled na priložnostni razstavi. Prvo nagrado, električno kolo, ki jo je prispevala družba ELES, je dobil Sami Rahim, drugo Alen Hoheger, tretjo pa Tia Skok.
datum: 18. junij 2018 avtor: Ana Vučina Vršnak
natecaj mala Dan OVE in URE za otroke v Novi Gorici
Minulo sredo je agencija GOLEA v Novi Gorici organizirala tradicionalni Dan obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije (OVE in URE), in sicer v okviru projekta NEKTEO programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija. Dogodek je potekal pred občinsko stavbo Nova Gorica, organizirali pa so poučne igre in eksperimente. Otroci so spoznavali moč energije in načine, kako lahko z energijo varčujejo.
datum: 13. junij 2018 avtor: Ana Vučina Vršnak
podjetnik, ideja, mladi pixabay com Premogovniku Velenje in HTZ nagrada za inovativnost
»Inovatorji v Skupini Premogovnik Velenje so se po enoletnem premoru vnovič pomešali v družbo najboljših inovatorjev Savinjsko-šaleške regije,« so sporočili iz Premogovnika Velenje.
datum: 12. junij 2018 avtor: Andreja Šalamun
Kožarice obnovljivi viri energije Zbirajo prijave na natečaj 'ClimaHost'
Do 31. avgusta 2018 se lahko gostinci in ponudniki nočitvenih storitev prijavijo na natečaj 'ClimaHost', ki poteka v celotnem alpskem prostoru. Komisija bo izbrala in nagradila izstopajoče ukrepe na področju varstva podnebja in učinkovite rabe energije v hotelirstvu in gostinstvu.
datum: 11. junij 2018 avtor: Tanja Srnovršnik Volarič
električna energija HE Mokrice naj bi začela poskusno obratovati sredi leta 2022
Začetek gradnje hidroelektrarne Mokrice - zadnjega člena v verigi hidroelektrarn na spodnji Savi je - je načrtovan za april 2019, zaključek gradnje in začetek poskusnega obratovanja pa v sredini leta 2022, so po nedavnem obisku predsednika vlade Mira Cerarja in ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča sporočili iz družbe Hidroelektrarne na Spodnji Savi (HESS).
datum: 8. junij 2018 avtor: Andreja Šalamun
eko sklad razstava 25 let Tivoli Eko sklad na ogled postavlja primere dobrih praks
Ob svoji 25. obletnici delovanja je Eko sklad sklenil, da bo javnosti predstavil nekaj primerov dobrih praks okoljskih naložb, izvedenih s pomočjo njihovih spodbud. V ta namen vabijo na ogled razstave, ki je nastala v sodelovanju z investitorji, Turizmom Ljubljana in arhitekturnim fotografom Miranom Kambičem. Razstava je od 5. junija do 4. avgusta 2018 na ogled v Jakopičevem sprehajališču Tivoli v Ljubljani.
datum: 8. junij 2018 avtor: Peter Palčec
električni avto (2) Bomo električne avte polnili s pomočjo ČHE Avče?
Črpalna hidroelektrarna (ČHE) Avče pri obratovanju s polno močjo 180 MW v nekaj več kot devetih urah proizvede 1,652 GWh električne energije, kaj bi zadostovalo potrebam za dnevno oskrbo z električno energijo 170.000 električnih avtomobilov, kolikor naj bi jih vozilo po slovenskih cestah do leta 2030, so sporočili iz Soških elektrarn Nova Gorica (SENG) ob predstavitvi električnega avtomobila Nissan Leaf.

Vnesi prispevek

V uredništvu Energija doma smo prepričani, da naši bralci in člani razpolagajo z obširnim znanjem in vedenjem o energetski učinkovitosti in obnovljivih virih energije. Vabimo vas, da delite svoje znanje, izkušnje in informacije z nami in pomagate tistim, ki iščejo prave informacije ali pa le zanimive članke. Vpišite svoje vsebine in soustvarjajte energijsko odgovorno skupnost!
vnesi prispevek

Prva   |   << prejšnja       1   |    2   |    3   |          naslednja >>   |   Zadnja