NOVICE

datum: 17. avgust 2018 avtor: Peter Palčec
Kranj KRsKOLESOM električno kolo Kranj dobil največji sistem izposoje električnih koles v Sloveniji
V Kranju so 9. avgusta uradno odprli pet novih postaj za izposojo električnih koles. S 16 elektrificiranimi postajami, 32 električnimi in 48 mestnimi kolesi je tako kranjski sistem postal največji sistem izposoje električnih koles v Sloveniji, so sporočili iz Mestne občini Kranj.
datum: 16. avgust 2018 avtor: Tanja Srnovršnik Volarič
polnilna postaja električna energija V Celju odprli dve novi polnilnici za električne avtomobile
Mestna občina Celje (MOC) je nedavno predala v uporabo dve novi polnilnici za električne avtomobil, in sicer na parkirišču ob Vrunčevi cesti, so sporočili iz MOC.
datum: 14. avgust 2018 avtor: Tanja Srnovršnik Volarič
obnovljivi viri energije Okoljevarstveniki: Nova vlada se mora osredotočiti na opuščanje fosilnih goriv
Opuščanje fosilnih goriv v skladu s cilji Pariškega sporazuma in istočasno razvijanje obnovljivih virov energije (OVE), predvsem sončne in vetrne, morata biti prioriteti vladnega dela v naslednjih štirih letih, je v torek na novinarski konferenci, ki je potekala v okviru koalicije civilno družbenih organizacij, poudarila Katja Huš iz nevladne organizacije Greenpeace v Sloveniji.
datum: 14. avgust 2018 avtor: Tanja Srnovršnik Volarič
Odtisi stopal na cesti commons wikimedia org EK zbira mnenja o strategiji dolgoročnega zmanjševanja izpustov TGP v EU
Evropska komisija (EK) je začela javno posvetovanje o strategiji dolgoročnega zmanjševanja evropskih izpustov toplogrednih plinov (TGP). Vsi zainteresirani državljani in deležniki lahko svoja mnenja sporočijo do 9. oktobra 2018.
datum: 13. avgust 2018 avtor: Peter Palčec
klima naprava obnovljivi viri energije REUS: Slaba tretjina gospodinjstev za hlajenje bivalnih prostorov uporablja klimatske naprave
Slaba tretjina gospodinjstev (okoli 32 %) za hlajenje bivalnih prostorov uporablja klimatske naprave. V dveh letih se je sicer število gospodinjstev, ki uporabljajo klimatsko napravo povečalo za četrtino. kaže raziskava energetske učinkovitosti Slovenije – REUS 2017.
datum: 10. avgust 2018 avtor: Andreja Šalamun
digitalizacija, pixabay Še veliko dela, da bomo dosegli okoljske cilje
Nedavno izdano poročilo o doseganju ciljev trajnostnega razvoja Agende 2030 za leto 2018 z naslovom 'Globalna odgovornost', Slovenijo med 156 državami, v katerih merijo indeks doseganja ciljev, uvršča na 8. mesto. Kljub temu pa ugotavlja, da potrebuje država za doseganje ciljev trajnostnega razvoja globlje spremembe na številnih področjih, tudi pri rabi energije.
datum: 9. avgust 2018 avtor: Andreja Šalamun
Daljinska prava Najdražje daljinsko ogrevanje v Idriji
Agencija za energijo je objavila primerjalno analizo cen toplote iz distribucijskih sistemov toplote za leto 2017. Analiza zajema primerjalno analizo stroškov oskrbe s toploto za namene ogrevanja stanovanjskih prostorov za značilnega gospodinjskega odjemalca toplote iz različnih distribucijskih sistemov toplote v Sloveniji. Kot je razvidno iz podatkov, za daljinsko ogrevanje največ plačujejo odjemalci SDO ŠRC Idrija, in sicer na leto 1103,90 evra skupaj s prispevki in DDV-jem.

Vnesi prispevek

V uredništvu Energija doma smo prepričani, da naši bralci in člani razpolagajo z obširnim znanjem in vedenjem o energetski učinkovitosti in obnovljivih virih energije. Vabimo vas, da delite svoje znanje, izkušnje in informacije z nami in pomagate tistim, ki iščejo prave informacije ali pa le zanimive članke. Vpišite svoje vsebine in soustvarjajte energijsko odgovorno skupnost!
vnesi prispevek

Prva   |   << prejšnja       1   |    2   |    3   |          naslednja >>   |   Zadnja