NOVICE

datum: 20. oktober 2017 avtor: Andreja Šalamun
EkoKnjiga 13 web 400px Aktivni odjemalci za energijo plačujejo manj
Slovenski sistemski operater prenosnega omrežja ELES in družba Elektro Maribor sta minuli teden na Ptuju predstavila slovensko-japonski projekt 'Premakni porabo'. Z njegovo pomočjo bosta omogočila prehod na aktivno upravljanje porabe električne energije sprva zgolj uporabnikom elektrike na območju desetih občin Spodnjega Podravja, kasneje pa bi te izkušnje radi uporabili tudi na ravni države.
datum: 19. oktober 2017 avtor: Andreja Šalamun
kura v emobilu2 Svež denar za URE in OVE v stavbah in za električna vozila
Eko sklad je pred kratkim objavil nov javni poziv za nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb (54SUB-OB17).
datum: 18. oktober 2017 avtor: Andreja Šalamun
Borzen slika scena 2 Borzen okoljske risanke Lepši svet brezplačno posredoval vrtcem, osnovnim šolam in knjižnicam
Borzen, ki je v sodelovanju z RTV Slovenija posnel serijo risank z okoljsko tematiko Lepši svet, jih je v teh dneh (oplemenitene še s poučnim gradivom) brezplačno posredoval vrtcem, osnovnim šolam in knjižnicam po Sloveniji. Kot pravijo na Borzenu, se zavedajo pomembnosti osveščanja najmlajših o učinkoviti rabi energije.
datum: 17. oktober 2017 avtor: Andreja Šalamun
Suša, Idea go via FreeDigitalPhotos Bogovič ob svetovnem dnevu hrane: Klimatske spremembe ostajajo največji izziv kmetijstva
V kmetijstvu bo treba uporabljati nove tehnologije, ki gredo v smer bolj trajnostnega kmetijstva in imajo na okolje minimalne vplive, je ob včerajšnjem svetovnem dnevu hrane opozoril evropski poslanec Franc Bogovič. Izpostavil je, da lahko tudi EU s sklepanjem trgovinskih sporazumov pomembno vpliva na vzpostavljanje visokih standardov trajnostne kmetijske pridelave tudi drugod po svetu.
datum: 17. oktober 2017 avtor: Agencija Poti
Energetsko upravljanje 180x150 Še letos obvezna vzpostavitev sistema upravljanja z energijo v vseh javnih zgradbah!
V Sloveniji je bila sprejeta nova Uredba o upravljanju z energijo v javnem sektorju, ki nalaga vsem javnim zavodom z uporabno površino nad 250 m2 skrajni rok vzpostavitve sistema upravljanja z energijo - 31. december 2017.
datum: 13. oktober 2017 avtor: Tanja Srnovršnik Volarič
Vprašaj, ideja Nemška dežela Baden-Württemberg išče inovacije, prijazne do okolja
Agencija Umwelttechnik BW, ki jo je ustanovila nemška zvezna dežela Baden-Württemberg z namenom delovanja na področju okoljske tehnologije in učinkovitosti virov, v sodelovanju s pobudo bwcon, katere namen je spodbujanje inovacij in tehnološkega napredka v tej zvezni deželi, vabi zagonska podjetja s pametnimi poslovnimi idejami za okolju prijazne inovacije k prijavi na prihodnjo izdajo Foruma zelenih inovacij in investicij. Ta bo potekal v Stuttgartu v Nemčiji med 20. in 21. septembrom prihodnje leto.
datum: 12. oktober 2017 avtor: Jasna Kofol
london pixabay Onesnaženost zraka močno ogroža Londončane, ukrepi sledijo
Londonski župan Sadiq Khan je objavil raziskavo, ki kaže na veliko ogroženost Londončanov zaradi toksičnih prašnih delcev v zraku, znanih kot PM2,5. Gre za ene najnevarnejših, ki pridejo celo v pljučne mehurčke in vplivajo na nastanek številnih bolezni. Khan je odločen, da bo do leta 2030 znatno zmanjšal količino nevarnih delcev v skladu s smernicami Svetovne zdravstvene organizacije (WHO). Aktivnosti za zmanjšanje prahu z delci v ozračju sicer potekajo tudi v Sloveniji.

Vnesi prispevek

V uredništvu Energija doma smo prepričani, da naši bralci in člani razpolagajo z obširnim znanjem in vedenjem o energetski učinkovitosti in obnovljivih virih energije. Vabimo vas, da delite svoje znanje, izkušnje in informacije z nami in pomagate tistim, ki iščejo prave informacije ali pa le zanimive članke. Vpišite svoje vsebine in soustvarjajte energijsko odgovorno skupnost!
vnesi prispevek

Prva   |   << prejšnja       1   |    2   |    3   |          naslednja >>   |   Zadnja