NOVICE

datum: 21. februar 2018 avtor: Tanja Srnovršnik Volarič
Denarnica, denar pixabay Plače v dejavnosti elektrike in plina lani višje kot predlani
Povprečna mesečna neto plača se je lani v primerjavi z letom 2016 najbolj zvišala v dejavnosti oskrba z električno energijo, plinom in paro, in sicer za 5,4 %, kažejo podatki statističnega urada.
datum: 20. februar 2018 avtor: Ana Vučina Vršnak
okolje, denar, davki, zeleno pixabay Denar Evropske investicijske banke tudi za največjo evropsko tovarno baterij
Svet direktorjev Evropske investicijske banke (EIB) je odobril 52,5 milijona evrov posojila švedskemu proizvajalcu baterijskih celic Northvolt, je v začetku minulega tedna v izjavi za javnost sporočilo podjetje. Posojilo so odobrili v okviru instrumenta InnovFin, ki z evropskimi sredstvi za predstavitvene energetske projekte podpira inovatorje in je bil v sklopu programa Obzorje 2020 zasnovan v sodelovanju z Evropsko unijo.
datum: 20. februar 2018 avtor: Ana Vučina Vršnak
certifikat pixabay TEŠ išče nove delavce
Termoelektrarna Šoštanj (TEŠ) je včeraj objavila dva nova razpisa za delo.
datum: 19. februar 2018 avtor: Ana Vučina Vršnak, Andreja Šalamun
petrol volkswagen električno Petrol postavlja hitre polnilnice tudi na Balkanu
Po polnilnici za električna vozila, ki jo je Petrol na Hrvaškem postavil na Reki, je konec januarja družba odprla še svojo prvo hitro električno polnilnico v tej državi. Ta stoji v Poreču, na prodajnem mestu Obilaznica sjever. »Lokacija je bila strateško izbrana, saj je Poreč obiskano turistično mesto in stičišče mnogih poti,« pravijo v Petrolu in dodajajo, da gre za najnovejši model hitre polnilnice, na kateri se lahko hkrati brezplačno polnita dva avtomobila. Do konca leta bodo skupaj z družbo BMW na Hrvaškem postavili še pet hitrih polnilnic.
datum: 16. februar 2018 avtor: Andreja Šalamun
Mura at Hrastje Mota Slo © G  Safarek comp Reka Mura postala del svetovne kampanje WWF za prosto tekoče reke
Svetovna organizacija za varstvo narave WWF International je nedavno pognala kampanjo za ohranitev zadnjih prosto tekočih rek na svetu. Kot so pojasnili v WWF, želi kampanja mobilizirati ljudi po vsem svetu, »da s skupnimi močmi ustavimo gradnjo škodljivih jezov, zaščitimo divje živali ter lokalne skupnosti ob naših najbolje ohranjenih rekah«. Med izbranimi rekami je tudi Mura.
datum: 15. februar 2018 avtor: Peter Palčec
plin pixabay V Celju bodo plinske števce odčitavali elektronsko
V javnem podjetju Energetika Celje bodo pristopili k projektu Napredno odčitavanje porabe plina pri uporabnikih zemeljskega plina, ki bo omogočil elektronsko odčitavanje plinskih števcev v Celju, je podjetje zapisalo na svoji spletni strani.
datum: 14. februar 2018 avtor: Ana Vučina Vršnak
Iskanje detektiv Nove zaposlitve v TEŠ in GEN-I
Družba Termoelektrarna Šoštanj (TEŠ) objavlja prosto delovno mesto strojnega inženirja. Družba GEN-I pa išče administratorja podatkovnih baz.

Vnesi prispevek

V uredništvu Energija doma smo prepričani, da naši bralci in člani razpolagajo z obširnim znanjem in vedenjem o energetski učinkovitosti in obnovljivih virih energije. Vabimo vas, da delite svoje znanje, izkušnje in informacije z nami in pomagate tistim, ki iščejo prave informacije ali pa le zanimive članke. Vpišite svoje vsebine in soustvarjajte energijsko odgovorno skupnost!
vnesi prispevek

Prva   |   << prejšnja       1   |    2   |    3   |          naslednja >>   |   Zadnja