NOVICE

datum: 15. november 2018 avtor: Andreja Šalamun
Energetska prenova AŠ Novomeščani bodo energetsko prenovili blok z 22 stanovanji
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Energetska sanacija stanovanjske stavbe Kočevarjeva 10 A«, ki se nahaja v Novem mestu, so sporočili iz omenjene vladne službe.
datum: 14. november 2018 avtor: Andreja Šalamun
EkoKnjiga 13 web 400px Slovenski družbi na Dunaju predstavili platformo za upravljanje pametnih energetskih sistemov
Družbi Petrol in SmartIS sta nedavno na enem največjih sejmov na svetu za ponudnike javnih storitev European Utility Week (EUW) na Dunaju vodilnim evropskim ponudnikom javnih storitev predstavili inovativno platformo Tango za upravljanje pametnih energetskih sistemov.
datum: 13. november 2018 avtor: Andreja Šalamun
dogovor, roke, rokovanje pixabay Vodenje Eko sklada začasno prevzema Mojca Vendramin
Mag. Hinko Šolinc, ki je vodil Eko sklad, je od minulega četrtka dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za energijo na ministrstvu za infrastrukturo (MzI), se je odločila vlada. Hkrati ga je razrešila s položaja direktorja Eko sklada, ki ga je zasedal od leta 2015. Šolinc je bil pred prihodom na Eko sklad zaposlen na Direktoratu za energijo v okviru ministrstva, pristojnega za energijo, tudi kot vodja sektorja. Kot je potrdila za Energetiko.NET, vodenje Eko sklada danes kot vršilka dolžnosti začasno prevzema Mojca Vendramin, ki je na Eko sklad nedavno prav tako prišla iz MzI.
datum: 12. november 2018 avtor: Tanja Srnovršnik Volarič
daljnovod, elektrika pixabay Za razogljičenje bodo potrebna inteligentna električna omrežja in večja elektrifikacija
Električna omrežja morajo postati bistveno bolj inteligentna ob tem, ko postaja njihova zasnova vse bolj decentralizirana in distribuirana. Poleg tega se moramo bolj osredotočiti na varnost popolnoma elektrificiranega sveta, je minuli teden v okviru Evropskega tedna energetskih podjetij (European Utility Week - EUW) na avstrijskem Dunaju povedal Ralf Christian, direktor oddelka za energetski management pri družbi Siemens.
datum: 9. november 2018 avtor: Andreja Šalamun
roke, dlani, povezanost/www.cipra.org Letos okoljske nagrade v roke Ljubljanskih mlekarn, Luke Koper, Iskre in Kronoterma
Na letošnji razpis okoljskih nagrad, ki ga Časnik Finance pripravlja skupaj z Eko skladom, je prispelo 21 prijav, od tega pet v kategoriji mednarodno okoljsko partnerstvo, tri v kategoriji okolju prijazno podjetje, preostale pa v kategoriji okolju prijazen izdelek, storitev ali postopek. Žirija je najprej izbrala finaliste, nato pa v vsaki kategoriji še nagrajence. Vsi finalisti bodo lahko leta 2020 sodelovali na evropskem razpisu European Busienss Awards fort the Environment.
datum: 7. november 2018 avtor: Ana Vučina Vršnak
Daljinska prava1 V Kobaridu in Bovcu poskusno zagnali daljinski sistem ogrevanja na lesno biomaso
Po tem, ko so aprila letos podpisali pogodbo za izvedbo daljinskega ogrevanja na lesno biomaso (DOLB), so v Bovcu minuli teden poskusno zagnali prvega od dveh 500 kW kotlov oziroma sistema na lesno biomaso, so sporočili iz občine Bovec. Poskusni zagon DOLB-a je bil uspešen tudi v Kobaridu, kjer bo uradno odprtje ta petek.
datum: 6. november 2018 avtor: Andreja Šalamun
bencinski servis električna energija Bencin in dizel sta cenejša
Cena 95-oktanskega bencina in cena dizelskega goriva se je danes znižala, kažejo podatki gospodarskega ministrstva. Cena za liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cestah se je znižala za 2,7 centa, cena za liter dizelskega goriva pa za 0,7 centa.

Vnesi prispevek

V uredništvu Energija doma smo prepričani, da naši bralci in člani razpolagajo z obširnim znanjem in vedenjem o energetski učinkovitosti in obnovljivih virih energije. Vabimo vas, da delite svoje znanje, izkušnje in informacije z nami in pomagate tistim, ki iščejo prave informacije ali pa le zanimive članke. Vpišite svoje vsebine in soustvarjajte energijsko odgovorno skupnost!
vnesi prispevek

Prva   |   << prejšnja       1   |    2   |    3   |          naslednja >>   |   Zadnja