NOVICE

datum: 17. september 2018 avtor: Andreja Šalamun
CNG 2 Celje Polnilno postajo za stisnjen zemeljski plin bodo postavili tudi v MO Celje
Mestna občina (MO) Celje je v naselju Trnovlje začela graditi polnilno postajo za stisnjen zemeljski plin. Dela naj bi bila končana do sredine decembra, saj namerava občina v začetku prihodnjega leta začeti uporabljati avtobuse na stisnjen zemeljski plin. Vrednost naložbe je dobrih 795.000 evrov.
datum: 14. september 2018 avtor: Andreja Šalamun
EkoKnjiga 13 web 400px Da je stavba pametna, mora biti več kot zgolj energetsko učinkovita
»Približno 90 % časa preživimo v stavbah, zato je pomembno, kakšne so in kaj nam omogočajo,« je na nedavnem dogodku družbe Siemens z naslovom Pametne stavbe prihodnosti dejal mag. Igor Kulašić, vodja divizije Tehnična oprema objektov v Siemensu. Siemens je, kot je poudarila direktorica Siemensa Slovenija Medeja Lončar, globoko zakorakal na področje pametnih stavb, ki so, kot je dejala direktorica inovacij v diviziji Bulding Technologies Franzisca Dolak, veliko več kot zgolj energetsko učinkovite.
datum: 13. september 2018 avtor: Andreja Šalamun
Denarnica, denar pixabay V drugem četrtletju so podjetja za zemeljski plin plačevala manj
Povprečna cena zemeljskega plina se v Sloveniji v drugem četrtletju letošnjega letase za gospodinjske odjemalce ni spremenila, medtem ko je bila za negospodinjske odjemalce za 4 % nižja kot v prvem četrtletju, kažejo podatki Statističnega urada Slovenije.
datum: 12. september 2018 avtor: Ana Vučina Vršnak
dogovor, roke, rokovanje pixabay Novo mesto bi rado postalo pametno mesto
Župan Novega mesta Gregor Macedoni, direktor strateške poslovne enote poslovni trg v Telekomu Slovenije mag. Igor Bohorč in Gregor Potočar, direktor družbe SAP SEE, so v torek v Novem mestu podpisali sporazum o sodelovanju v sistemu pametno mesto (Smart City). V triletnem pilotnem projektu bodo med drugim spremljali porabo energentov.
datum: 11. september 2018 avtor: Andreja Šalamun
certifikat pixabay Potrebna bo dopolnitev energetskega koncepta in energetskega zakona
Energetski koncept ni odgovoril na ključne izzive, ki državo čakajo v prihodnjih letih, je na nedavni predstavitvi na odboru DZ za infrastrukturo, okolje in prostor dejala kandidatka za ministrico za infrastrukturo Alenka Bratušek in napovedala, da ga bodo v sodelovanju s stroko dopolnili. Hidroelektrarn na Muri v tem mandatu ne bodo gradili.
datum: 11. september 2018 avtor: Ana Vučina Vršnak
tehnika, inženir pixabay Na infrastrukturnem ministrstvu analizirajo pripombe glede novele energetskega zakona
Potem ko je ministrstvo za infrastrukturo (MzI) pripravilo predlog novele energetskega zakona in se je posvetovanje o tem zaključilo sredi avgusta, sedaj poteka pregled podanih pripomb in predlogov, so za Energetiko.NET povedali na MzI.
datum: 10. september 2018 avtor: Alenka Žumbar
e golf volkswagen Začetek elektromobilnosti izhaja iz fotovoltaike
»Začetek elektromobilnosti izhaja iz fotovoltaike – tudi v podjetju Plan-net Solar,« je na ponedeljkovi fotovoltaični konferenci na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko začel direktor omenjenega podjetja Marko Femc, ki je prikazal tudi, da so obnovljivi viri energije (OVE) že postali nosilni stebri energetike po celem svetu. To dvoje pa je med seboj tesno povezano.

Vnesi prispevek

V uredništvu Energija doma smo prepričani, da naši bralci in člani razpolagajo z obširnim znanjem in vedenjem o energetski učinkovitosti in obnovljivih virih energije. Vabimo vas, da delite svoje znanje, izkušnje in informacije z nami in pomagate tistim, ki iščejo prave informacije ali pa le zanimive članke. Vpišite svoje vsebine in soustvarjajte energijsko odgovorno skupnost!
vnesi prispevek

Prva   |   << prejšnja       1   |    2   |    3   |          naslednja >>   |   Zadnja