NOVICE

datum: 12. december 2017 avtor: Andreja Šalamun
pero, nalivnik, pisanje Elektro Gorenjska bo prodala rabljena vozila
V ponedeljek, 8. januarja 2018, od 12.00 do 15.30, bo na Ulici Mirka Vadnova 3a (v avli nove stavbe), v Kranju potekala licitacijska prodaja sredstev družbe Elektro Gorenjska. Gre predvsem za rabljena vozila, licitacija pa bo potekala z zbiranjem ponudb v zaprtih kuvertah po sistemu 'videno-kupljeno', pravijo v Elektro Gorenjska.
datum: 11. december 2017 avtor: Andreja Šalamun
Energija Borzen nagradil študentske naloge s področja energetske prenove stavb
Borzen, slovenski operater trga z elektriko, je v petek, 8.decembra 2017, na Energetski zbornici Slovenije podelil nagrade trem raziskovalnim nalogam in s tem končal že tretji natečaj za študente 017 za najboljšo raziskovalno nalogo s področja energetske prenove stavb. Prvo mesto si je priboril Boštjan Krošelj s Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru, drugo Tadeja Intihar s Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, tretje mesto pa Blaž Hribar, prav tako s Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani.
datum: 11. december 2017 avtor: Andreja Šalamun
certifikat pixabay V javni obravnavi Energetski koncept Slovenije
Ministrstvo za infrastrukturo je nedavno objavilo predlog Energetskega koncepta Slovenije (EKS) in javnost pozvalo, naj jim do 15. januarja 2018 pošlje svoje pripombe in predloge. Kaj prinaša omenjen dokument?
datum: 7. december 2017 avtor: Andreja Šalamun
podjetnik, ideja, mladi pixabay com Na tekmovanju PowerUp! Slovencem posebno povabilo
Zmagovalec letošnjega mednarodnega tekmovanja PowerUp, ki je namenjeno inovativnim startupom s področja trajnostne energije, je madžarski HeatVentors. Ta je na velikem finalu v Budimpešti skupaj s še 11 startupi pred žirijo, investitorji in mediji predstavil rešitev, ki na inovativen način omogoča shranjevanje energije. Svoje mesto v pospeševalniku InnoEnergy Highway® pa si je s posebnim povabilom partnerja MOL Group prislužila tudi slovenska ekipa Mebius.
datum: 6. december 2017 avtor: Andreja Šalamun
Gozd (foto AŠ) V občini Dobrepolje nova kurilnica na lesno biomaso
Družba GGE je minulo sredo, 29. novembra 2017, občini Dobrepolje še uradno predala novo kotlovnico na lesno biomaso, ki bo s toploto oskrbovala osnovno šolo Dobrepolje in Vrtec Ringaraja ter predvideno novo športno dvorano, bo visoko energetsko učinkovita in do okolja prijazna. Poleg tega bo vse potrebne lesne sekance dobavljal lokalni proizvajalec.
datum: 5. december 2017 avtor: Andreja Šalamun
roke, dlani, povezanost/www.cipra.org Nastal globalni zemljevid organskega ogljika v tleh
Medvladni tehnični odbor o tleh (ITPS) pri Organizaciji združenih narodov (FAO) je v sodelovanju s številnimi državami, tudi Slovenijo, izdelal prvi globalni zemljevid organskega ogljika v tleh (Global Soil Organic Carbon Map – GSOCmap), ki je od danes, ko obeležujemo Svetovni dan tal, dostopen na spletni strani FAO – Global Soil Partnership. Letošnja vodilna misel Svetovnega dneva tal je namreč 'Skrb za planet se začne s tlemi', z njo pa želi FAO pozornost javnosti usmeriti na problematiko, ki škoduje tlom, in sicer vključno z degradacijo in onesnaževanjem. Poseben poudarek letošnjega Svetovnega dneva tal pa je namenjen vlogi organskega ogljika v tleh pri blažitvi posledic podnebnih sprememb.
datum: 4. december 2017 avtor: Andreja Šalamun
zeleno, roke Pixabay Hidria v Kopru odprla novo linijo
Prejšnji teden je korporacija Hidria v Tehnološkem parku v Kopru uradno zagnala novo robotizirano proizvodno linijo za proizvodnjo ključnih delov volanskih sistemov. Naložba, ki je vredna pet milijonov evrov in je bila potrebna zaradi novega 60 milijonov evrov vrednega posla s Volkswagnom, pomeni preskok v najvišji razred proizvajalcev ključnih delov volanskih sistemov vozil iz lahkih aluminijastih zlitin.

Vnesi prispevek

V uredništvu Energija doma smo prepričani, da naši bralci in člani razpolagajo z obširnim znanjem in vedenjem o energetski učinkovitosti in obnovljivih virih energije. Vabimo vas, da delite svoje znanje, izkušnje in informacije z nami in pomagate tistim, ki iščejo prave informacije ali pa le zanimive članke. Vpišite svoje vsebine in soustvarjajte energijsko odgovorno skupnost!
vnesi prispevek

Prva   |   << prejšnja       1   |    2   |    3   |          naslednja >>   |   Zadnja