EN.OBČINA

datum: 15. februar 2018 avtor: Peter Palčec
plin pixabay V Celju bodo plinske števce odčitavali elektronsko
V javnem podjetju Energetika Celje bodo pristopili k projektu Napredno odčitavanje porabe plina pri uporabnikih zemeljskega plina, ki bo omogočil elektronsko odčitavanje plinskih števcev v Celju, je podjetje zapisalo na svoji spletni strani.
datum: 14. februar 2018 avtor: Jasna Kofol
Zlati kamen Kočevje Zlati kamen gre letos v Kočevje
Občina Kočevje je razvojno najbolj prodorna občina in prejemnica letošnje nagrade Zlati kamen, so organizatorji razglasili na včerajšnjem srečanju slovenskih občin v Festivalni dvorani v Ljubljani. Nagrado prejmejo občine, ki zaradi svojih dejavnosti na različnih področjih predstavljajo najboljši primer dobre prakse in so zgled ostalim. Izmed dvanajstih kandidatk so najprej izbrali štiri regionalne zmagovalke, nato pa še glavno zmagovalko.
datum: 12. februar 2018 avtor: Jasna Kofol, Andreja Šalamun
Mladi genialci GEN energija Na kvizu Mladi genialci zmagali dijaki Šolskega centra Novo mesto
Pred nekaj dnevi se je v Krškem odvilo zaključno tekmovanje projekta Mladi genialci, v okviru katerega so se v znanju iz energetike pomerili dijaki iz petindvajsetih programov srednjih šol iz vse Slovenije. Največ znanja so na koncu pokazali dijaki Srednje elektro šole in tehniške gimnazije iz Šolskega centra Novo mesto.
datum: 17. januar 2018 avtor: Ana Vučina Vršnak
roke, dlani, povezanost/www.cipra.org V Vrbini srečanje živega laboratorija za zeleno javno naročanje
Minuli petek je v Vrbini na Inštitutu za energetiko potekalo prvo srečanje živega laboratorija za zeleno javno naročanje projekta GRASPINNO. »V okviru slovenskega živega laboratorija smo partnerje seznanili z inovativnimi rešitvami zelenega naročanja, ki vodijo k prihrankom energije ter spodbujajo učinkovitejšo obnovo javnih zgradb,« so sporočili s fakultete za energetiko.
datum: 16. januar 2018 avtor: Andreja Šalamun
certifikat pixabay Znanih 12 finalistk Zlatega kamna
Ajdovščina, Kobarid, Postojna, Ivančna Gorica, Kočevje, Logatec, Brežice, Radlje ob Dravi, Žalec, Ruše, Murska Sobota in Hoče – Slivnica so letošnje finalistke Zlatega kamna. Zmagovalke bodo razglasili na konferenci Zlati kamen, tradicionalnem srečanju občin in županov, 13. februarja 2018.
datum: 5. januar 2018 avtor: Andreja Šalamun
certifikat pixabay Elektro Maribor potrebuje nove delavce
Družba Elektro Maribor je na svoji spletni strani objavila razpise za številna delovna mesta. Službe so za območje Maribora, Ljutomera, Ptuja, Slovenske Bistrice, Murske Sobote in Gornje Radgone. Vse službe so za določen čas, rok za prijavo pa je do vključno 8. januarja 2018.
datum: 4. januar 2018 avtor: Ana Vučina Vršnak
avtobus; www.dualis.si Z denarjem MzI bodo občine lahko še bolj trajnostne
Ministrstvo za infrastrukturo (MzI) je konec decembra objavilo javni razpis za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti – vozlišč P+R (parkiraj in presedi). Na voljo je štiri milijone evrov za sofinanciranje vsaj dveh vozlišč P+R in milijon evrov za sofinanciranje vsaj štirih manjših vozlišč P+R, so sporočili z MzI.


prejšnja       1   |    2   |    3   |          naslednja >>   |   Zadnja