EN.OBČINA

datum: 6. julij 2018 avtor: Ana Vučina Vršnak
dogovor, roke, rokovanje pixabay V Kočevju kmalu kogeneracija na lesno biomaso
Župan občine Kočevje Vladimir Prebilič in direktor italijanskega podjetja Mittelenergy SRL Giuseppe Forlanelli sta minuli četrtek v Kočevju podpisala pismo o nameri za izgradnjo novega sistema kogeneracije na lesno biomaso za dobavo toplote daljinskemu sistemu ogrevanja občine Kočevje, so sporočili iz omenjene občine.
datum: 5. julij 2018 avtor: Ana Vučina Vršnak
avtobus; www.dualis.si Jeseničani bodo dobili hibridni avtobus
Na Jesenicah je pred kratkim mestni avtobus MAN Lion’s City Hybrid, ki je prvi 100-odstotni hibridni avtobus v Sloveniji, opravil testno vožnjo in bo tako v prihodnjih dneh vključen v redni promet na območju Jesenic, je sporočila družba Arriva Slovenija.
datum: 29. junij 2018 avtor: Andreja Šalamun
elektrika, žarnica, denar, evro pixabay Na območju Gornje Radgone lani porabili več elektrike
Družba Elektro Maribor je v letu 2017 distribuirala 2265 GWh električne energije, kar je za 2,6 % več kot v letu 2016, pravijo v omenjenem podjetju. Hkrati pa je bilo na področju območne enote (OE) Gornja Radgona lani distribuirane 3,6 % več električne energije kot v letu 2016, kar je največji porast med vsemi območnimi enotami. Dosegli so tudi rekordno vrednost odjema.
datum: 22. junij 2018 avtor: Ana Vučina Vršnak
mladi Premogovnik Velenje razpisal kadrovske štipendije
V Skupini Premogovnik Velenje mlade vabijo, da se prijavijo na razpis kadrovskih štipendij za šolsko oziroma študijsko leto 2018/2019. Premogovnik Velenje je razpisal 31 štipendij, družba HTZ devet in RGP še dve.
datum: 21. junij 2018 avtor: Ana Vučina Vršnak
certifikat pixabay Občina Kranj in Petrol v energetsko sanacijo objektov
Župan Kranja Boštjan Trilar in mag. Rok Vodnik v imenu Petrola sta v torek v Kranju podpisala koncesijske pogodbe za izvedbo delnih in celovitih energetskih sanacij na 22 občinskih objektih. Pri projektu v konzorciju sodelujeta še družbi Gorenjske elektrarne in Domplan Kranj. Gre za javno-zasebno partnerstvo pri naložbi, ki je vredna 6,18 milijona evrov brez DDV, so povedali v Kranju.
datum: 18. junij 2018 avtor: Energetika
natecaj mala Dan OVE in URE za otroke v Novi Gorici
Minulo sredo je agencija GOLEA v Novi Gorici organizirala tradicionalni Dan obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije (OVE in URE), in sicer v okviru projekta NEKTEO programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija. Dogodek je potekal pred občinsko stavbo Nova Gorica, organizirali pa so poučne igre in eksperimente. Otroci so spoznavali moč energije in načine, kako lahko z energijo varčujejo.
datum: 11. junij 2018 avtor: Tanja Srnovršnik Volarič
električna energija HE Mokrice naj bi začela poskusno obratovati sredi leta 2022
Začetek gradnje hidroelektrarne Mokrice - zadnjega člena v verigi hidroelektrarn na spodnji Savi je - je načrtovan za april 2019, zaključek gradnje in začetek poskusnega obratovanja pa v sredini leta 2022, so po nedavnem obisku predsednika vlade Mira Cerarja in ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča sporočili iz družbe Hidroelektrarne na Spodnji Savi (HESS).


prejšnja       1   |    2   |    3   |          naslednja >>   |   Zadnja