EN.OBČINA

datum: 18. oktober 2018 avtor: Ana Vučina Vršnak
Kolo, mobilnost pixabay V okviru tedna mobilnosti nagradili Koper in Polzelo
Na gradu Rajhenburg v Brestanici so ob zaključku letošnjega Evropskega tedna mobilnosti (ETM) podelili nagradi za najbolj aktivno mestno in nemestno slovensko občino, ki sta ju prejeli Mestna občina Koper in občina Polzela, je sporočilo ministrstvo za infrastrukturo (MzI).
datum: 13. oktober 2018 avtor: Andreja Šalamun
denar, evro, delnice, dobiček, grafika pixabay V NEK-u bodo štipendirali še osem študentov
Nuklearna elektrarna Krško (NEK) je razpisala osem kadrovskih štipendij za študente višjih letnikov univerzitetnih študijskih programov elektrotehnike, energetike, strojništva in računalništva.
datum: 6. oktober 2018 avtor: Ana Vučina Vršnak
denar, evro, delnice, dobiček, grafika pixabay Eko sklad ponuja nove spodbude za podjetja
Eko sklad je sporočil, da so podjetjem na voljo finančne spodbude za naložbe v učinkovito rabo energije (URE) in obnovljive vire energije (OVE). Spodbude so v obliki nepovratnih sredstev in kredita s subvencionirano obrestno mero dodeljene po pravilu »de minimis« pomoči.
datum: 4. oktober 2018 avtor: Ana Vučina Vršnak
zeleno, roke Pixabay Centralno kopališče Tivoli energetsko obnovili
Konec septembra je svoja vrata znova odprlo energetsko obnovljeno centralno kopališče Tivoli. Prenova kopališča Tivoli je ena izmed številnih energetskih prenov stavb v lasti mestne občine Ljubljana (MOL), ki potekajo okviru javno-zasebnega partnerstva (JZP) s konzorcijem družb Petrol in Resalta po principu energetskega pogodbeništva.
datum: 17. september 2018 avtor: Andreja Šalamun
CNG 2 Celje Polnilno postajo za stisnjen zemeljski plin bodo postavili tudi v MO Celje
Mestna občina (MO) Celje je v naselju Trnovlje začela graditi polnilno postajo za stisnjen zemeljski plin. Dela naj bi bila končana do sredine decembra, saj namerava občina v začetku prihodnjega leta začeti uporabljati avtobuse na stisnjen zemeljski plin. Vrednost naložbe je dobrih 795.000 evrov.
datum: 12. september 2018 avtor: Ana Vučina Vršnak
dogovor, roke, rokovanje pixabay Novo mesto bi rado postalo pametno mesto
Župan Novega mesta Gregor Macedoni, direktor strateške poslovne enote poslovni trg v Telekomu Slovenije mag. Igor Bohorč in Gregor Potočar, direktor družbe SAP SEE, so v torek v Novem mestu podpisali sporazum o sodelovanju v sistemu pametno mesto (Smart City). V triletnem pilotnem projektu bodo med drugim spremljali porabo energentov.
datum: 3. september 2018 avtor: Andreja Šalamun
denar, evro, delnice, dobiček, grafika pixabay Za EMT bo denar okoljskega in infrastrukturnega ministrstva dobilo 20 občin
Na razpisu ministrstva za okolje in prostor (MOP) in ministrstva za infrastrukturo (MZI) za sofinanciranje priprave in izvedbe aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti (ETM) v letu 2018, je bilo uspešnih 20 občin, ki bodo skupaj izvedle 57 aktivnosti, so sporočili z okoljskega ministrstva. Za sofinanciranje aktivnosti bo na voljo 236.480,99 evra.


prejšnja       1   |    2   |    3   |          naslednja >>   |   Zadnja